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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARAES, C. L.; CASTRO, F. A. de; MAIA, G. R. Queijo de leite de cabra. Fortaleza: NUTEC, 1989. 27p. il. (NUTEC. Implantacao Microempresa, 15).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. de S.; CAMPOS FILHO, M. D.; SANTIAGO, A. C. C.; MAGALHÃES, I. B.; CORDEIRO, L. da S.; LIMA, A. P. de; MAIA, G. R.; SILVA, E. P.; KLEIN, M. A.; SILVA, F. de A. C.; BARDALES, N. G.; QUEIROZ, L. R.; BRITO, E. de S. Agricultura conservacionista na produção familiar de mandioca e milho no Juruá, Estado do Acre: efeitos da adoção nos resultados de safras de 2006 a 2014. Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2014. 10 p. (Embrapa Acre. Comunicado técnico, 186).

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBARDALES, N. G.; ARAÚJO. E. A. de; AMARAL, E. F. do; KER, J. C.; MAIA, G. R.; ARAÚJO, D. R. de; AMARAL, E. F. do; OLIVEIRA, T. K. de; FRANKE, I. L.; LANI, J. L.; MARTORANO, L. G.; MELO, A. W. F. de; NEGREIROS, J. da S. Solos e geopaisagens do Município de Cruzeiro do Sul, Estado do Acre: potencialidades e fragilidades. Cruzeiro do Sul, AC: IPAM Amazônia, 2021. 167 p.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Territorial.
Data corrente:  23/07/2014
Data da última atualização:  02/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.; PEREIRA, G. E.; HERNANDEZ, F. B. T.; ANGELOTTI, F.; LOPES, H. L.
Afiliação:  ANTONIO HERIBERTO DE C TEIXEIRA, CNPM; JORGE TONIETTO, CNPUV; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA.
Título:  Agro-climatic suitability delimitation for table and wine grape crops under irrigation conditions in Northeastern Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 1038, p. 277-286, 2014.
ISBN:  0567-7572
Idioma:  Inglês
Português
Notas:  Presented at the 7th International Symposium on Irrigation of Horticultural Crops.
Conteúdo:  Long term weather data were used together with specific regression models involving crop coefficient (Kc), reference evapotranspiration (ET0), accumulated degree days (DDac) and precipitation (P), to develop a vineyard water indicator (VWI) for seedless table and wine grapes under different pruning periods in the Brazilian Northeast. The VWI thermo-hydrological indicator was applied together with average values of air temperature (T) for a growing season (GS) to classify the vineyard agroclimatic suitability. For table grapes, the seedless cv. ?Sugraone? used as a reference, it was observed that the region has no thermal limitation for commercial grape production. However, higher sugar contents in berries and yield would be obtained in the areas and pruning periods with higher TGS. In relation to wine grape, cv. ?Syrah? taking as a reference, it was shown that there are some thermal limitations for the tropical wine quality. This is depending on pruning dates, lower acidity and higherpotential alcohol and pH. In wines analyzed under conditions of larger TGS values, wines became unbalanced in terms of phenolic and aromatic composition. Considering the whole Brazilian Northeast region, for table grapes the best pruning periods is from July to September, while for wine grapes they are between April and June. The spatially presented analyses can subsidize vineyard water allocation criterions, when aiming at improvements of grape and wine water productivity in conditions of clima... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioclimatic indices; Índices bioclimáticos; Temperatura do ar; Uva de mesa; Vinhedo.
Thesagro:  Evapotranspiração; Irrigacao; Precipitação Pluvial; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Air temperature; Atmospheric precipitation; Evapotranspiration; Grapes; Irrigation; Vineyards.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Territorial (CNPM)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPM4196 - 1UPCAP - DD14/062AP2014.062
CPATSA52937 - 1UPCAP - PP0085800858
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